This company will self-destruct…

av thore
0 kommentar

Inspector Gadget var stor en gang for snart 20 år siden. En kult-tegnefilm for enkelte. Og for ikke så lenge siden ble han lansert som helaftens spillefilm. Sannsynligvis produsert av noen som så Inspector Gadget som tegnefilm som liten.

Sine oppdrag fikk Gadget som oftest levert direkte av sin sjef. Og oppdragsbeskrivelsene endte alltid med “this message will self-destruct”. I et forsøk på å kopiere denne populære frasen har Bill “the Longhorn” Gates lansert nyheter i Office 2003 (hvorfor er det snart 2004 før denne kommer, bilfabrikantene selger jo allerede 2004-modeller? De hittil mest omdiskuterte nyhetene på nett gjelder endringer i e-post-håndtering i Outlook.

Med sitt Information Rights Management forsøker Microsoft å tekkes sine brukere gjennom å “gi avsender kontroll over hvem som kan se meldingen”. Nå skal avsenderen kunne nekte mottaker å videresende meldingen til andre – med de følger det kan få. Det hadde vært bedre om Microsoft hadde oppgradert sunn fornuft hos sine brukere i stedet for å lage nye mekanismer som egentlig bare er der for å låse kundene inne i deres programvareportefølje.

For det er selvfølgelig slik at Microsofts “nyvinninger” slett ikke er i hht. noen standard. Og dersom du ikke har et Microsoft-produkt så vil du slett ikke kunne lese e-post sendt til deg dersom avsender ønsker å begrense hvem som kan lese mailen. Ja, du leste riktig: hvis noen sender deg en e-post fra nye Outlook og markerer at kun du skal se den meldingen så må du bruke et Microsoft-produkt for å lese den. Slikt kan et programvareselskap selvfølgelig gjøre når de føler at de har monopolsituasjon! Og at de prøver å sukre pillen med at det vil kunne lastes ned “gratis” e-post-leser for de som ikke har Outlook er slett ikke problemfritt: steg 1: brukerne benytter 2 e-post klienter, sin vanlige + Outlook-leser; steg 2: brukerne blir lei av to ulike programmer for å håndtere mail og kjøper Outlook.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.