Have you fed the fish today?

av thore
0 kommentar

Det har alltid vært populært og lage lister med feil forårsaket av brukere. Faktisk finnes det en hel skog av sirkulerende lister med henvendelser til brukerstøtte. Og alle påstår de at de skal være sanne.

Jeg kunne også komplettert BBCs liste i det vide og det brede. Men de er to typer historier som spesielt fremkaller minner om andre historier. Det er historiene om de som kopierer disketter i kopimaskinen, og historien om han som stiftet fastet en etikett til disketten siden han var fri for etiketter med lim.

Den ene historien skriver seg fra tidlig 1980-tall. Mycron hadde faktisk en del kunder av sitt kontorsystem, og av alle ting deltidsjobbet jeg som programmerer for Mycron. En av mine bekjente jobbet i en virksomhet som brukte en Mycron-2000 boks til kontorfunksjonene. Og en dag hadde de innbrudd i lokalene. Maskinen ble ikke stjålet eller ødelagt, men de fortalte meg at “disken” var stjålet, og nå hadde de mistet alle data. De kontaktet Mycron – og under over alle undere. Reparatøren hadde med seg en ny disk med alle data…….

Det var startdisketten som var stjålet. De visste ikke at det var en harddisk internt i maskinen.

Selv i slike virksomheter som Telenors Forskningsmiljø omlag 1990 ble det distribuert data via disketter. Og jeg hadde sendt en slik fra Tromsø til Kjeller. Men der klarte de ikke lese den. Hm, mystisk sa jeg og ba dem la disketten ligge så skulle jeg prøve å finne ut hva problemet kunne være. For jeg hadde jo vitterlig produsert innholdet på disketten selv. Jeg kontaktet min lokale Mac-guru, og sammen fant vi ut at de to maskinene (min som lagde disketten; og den som skulle lese disketten) nok hadde forskjellige drivere og forskjellige “oppfatninger” av type diskett og formattering. Ved å tape igjen det ene hullet på disketten skulle vi klare å lure maskinen som skulle lese (hullene markerer om det er “normal density”, “double density” eller “high density”). Jeg testet det selv. Så ringte jeg tilbake til Kjeller for å få de til å gjøre samme reparasjon slik at tidsfristene for å levere materialet kunne nås. Men der fikk jeg til svar at de hadde prøvd å formattere disketten for å se om det hjalp…….

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.