En ny definisjon av ordet tyv

av thore
0 kommentar

Ifølge bl.a. Apple Matters så mener Universals mektige sjef og styreformann at samtlige som eier en mp3-spiller er tyver. Og dette er i overensstemmelse med Steve Ballmers syn. Er det derfor Microsoft har funnet det tjenlig å gi provisjonsavtaler med de store plateselskapene, deriblant Universal? Eller er det fordi den ene kjempen (Microsoft) ønsker å styrke andre kjempers (les Universal) kamp mot de små og brysomme konkurrentene? Microsofts provisjonsavtaler med de store er et nytt stikk mot de små og uavhengige plateselskapene og musikkprodusentene.

Andre ser på denne “avgiften” til Universal som nok en grunn til å hate Microsoft og Zune. For hvorfor i all verden skal man betale inn en “avgift” som ikke benyttes til å styrke rettighetshaverne (komponistene og musikerne) men som bare havner i lomma til allerede velfødde direktører og styreformenn i de store plateselskapene.

Nå kunne vi jo selvsagt tatt fram Microsofts tyvaktige adferd i “utvikling” av produkter som mot-eksempel. Like fristende er det å ta mer hverdagslige eksempler. Det hender vel at også Universal-bossen tar seg en kopp kaffe eller tre? Har han noen ganger reflektert over temaet “etisk handel” eller ønsker han bare billigst mulig kaffe? Er ikke han også en som da stjeler fra underbetalte kaffebønder? Og når han cruiser rundt i en av sine altfor store og bensinslukende kjøretøyer som han tanker opp til latterlige lave bensinpriser i USA så stjeler han også. Hvorfor skal vi ikke kreve at platedirektørene blir avkrevd en “etisk handel & kopi”-avgift hver gang de handler klær eller Microsoft-produkter? Det ville jo følge samme store logikk. Jeg tror det blir en stund til jeg kjøper noen ny CD med musikk fra Universal.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.