veNtetid

av thore
0 kommentar

Tid for venting. På tide å slå kredittkortet i ventemodus for saker man bare må ha. Men ventetida blir nok kortere enn fryktet for både geeks og gawks.

Folk venter på så mye rart. Vi Mac-frelste venter f.eks. på hva som avsløres på MacWorld som starter i morgen. Ihvertfall får vi vite når neste OS X er klar (Det er forresten ganske nøyaktig 7 år siden Mac OS X ble annonsert – den 6. januar 2000). Kanskje får vi en iPhone? Og kanskje får vi noe om iTV? Spådommene om begge deler har vært mange – og nå strømmer det ekstra på med disse like før årets første jippo for Mac-frelste.

De siste månedene har vi jo sett flere ulike “mediasentre” lansert, som f.eks. MviX MX760 fra Unicorn Information System Co. Ltd. og Eureka LX350 fra SDT Information Technology Co. Ltd. Antall produsenter med denne typen bokser i sitt utvalg øker stadig vekk. Og vi er ganske så sikre på at Apple kommer med noe som er enda mer tøfft enn dette.

Når vil iTV-boksene være i hyllene? Kanskje tidligere enn man forventet for bare noen uker siden. Hvor godt disse boksene passer inn i de tusen hjem avhenger blant annet av hvor lett de er å koble opp mot resten av utstyret man har, spesielt tilkobling til datalagring (Macer, PCer og disker). Og siden disse boksene naturlig hører hjemme enten ved TVen, hjemmekinoanlegget og/eller stereoanlegget så vil mange sett pris på trådløst nett som standard i disse boksene. Men så skal man kanskje hente over en film i HD og så er ikke det trådløse nettet like kjapt som man ønsker. Det er jo blant annet derfor vi venter på 802.11n. Og mens IEEE i lang tid har hatt november 2007 som dato for endelig utgave av standarden så er ikke Wi-Fi-alliansen like fornøyd med dette. De beskriver IEEE som for byråkratisk og sier altså at de vil starte sertifisering av “Draft n” produkter allerede i mars 2007. Selv om alliansen ikke gir noen som helst garantier for at produkter sertifisert etter utkastet vil være fremover-kompatible med produkter som er i overensstemmelse med den endelige standarden så er vel gjetningene at det “blir så små endringer”. En litt farlig lek for de som starter produsere enheter med basis i utkastet, men også like farlig for de som mister markedsandeler mens de venter på den endelige standarden. Uansett: hvis du ikke må kjøpe trådløst nett i dag eller de nærmeste ukene så kan det være lurt å vente.

Noe annet man ikke trenger vente så lenge på nå lenger er DVD-spillere som støtter både HD-DVD og Blu-ray. LG Electronics har nemlig lansert den første DVD-spilleren for begge formatene på CES (du må registrere deg på nettstedet for å lese pressemeldingene; registrering er gratis).

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.