Spar pengene

av thore
0 kommentar

InformationWeek har en omtale av Mac OS X vs. Vista. Overskriften avslører oppsummeringen: Mac OS X Shines In Comparison With Windows Vista.

Jeg er jo slett ikke overrasket over konklusjonene. På samme måte som du som leser dette er like lite overrasket over at jeg mener det samme. Men likevel bør artikkelen være interssant lesning også for alle de som har skaffet seg Vista, eller som ønsker å skaffe seg det. For det må jo være et tankekors at Microsoft i løpet av de 6 årene som er gått siden de slapp XP ikke klarer å lage noe som er bedre. Og artikkelforfatteren synes jo at det er litt rart at Microsoft ikke har stjålet flere av de smarte tingene i OS X.

Hele omtalen oser av beskrivelser av hvor unødvendig vanskelig Vista gjør sakene for brukeren, mens OS X er langt mere intuitivt og enkelt å bruke. Jeg må innrømme at jeg humrer når jeg leser om at Vista som OS er masete (hvorfor skal operativsystemet på død og liv gi deg nye dialogbokser og pop-up-vinduer hver gang du gjør noe så enkelt som å koble til en enhet i USB-porten) og at jeg humrer enda mer når jeg leser om endringer for endringens skyld. Særlig når endringene gjør det vanskeligere for brukeren å finne frem til informasjon som i gitte situasjoner vil være svært nødvendig.

Jeg sier “Spar pengene” men også jeg vet jo at “alle” kommer til å kjøpe Vista. For alternativet er ikke der hvis man ikke bytter til Linux eller Mac OS. Men det burde jo ringe noen bjeller hos systemansvarlige når Microsofts forståelse av sikkerhet er så svak som det som demonstreres i denne omtalen. At de mener at sikkerhet løses gjennom en enkel – og masete – “bekreft” i stedet for hva som egentlig trenges i situasjoner der man endrer OS eller installasjon/avinstallasjon av programvare: autentisering. Virker ikke som om Microsoft skjønner det ordet. Jeg er helt på linje med artikkelforfatterens konklusjon av nye pop-ups som sier bekreft levert brukeren i hytt og pine vil sløve ned brukerne slik at de etterhvert klikker “ok” for alle slike vinduer. En sløvhet som i seg selv er en sikkerhetsrisiko.

Vel, Vista er uansett ikke aktuelt for meg. Jeg gleder meg allerede til neste versjon av OS X.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.