En billig supercomputer

av thore
0 kommentar

mod_IMG_2354Hva gjør man når man ikke tar seg råd til en supercomputer, men likevel svært gjerne vil ha en? Jo, man kan jo gjøre som folkene på Virginia Tech som har bygd sitt Terascale Cluster.

De har ganske enkelt (!) gått til anskaffelse av 1.100 splitternye Apple Macintosh G5! Som de sier selv: “Combining the power of 1,100 Apple computers, the Terascale Cluster project is bringing Virginia Tech to the forefront in the supercomputing arena.” Jeg tror dem så gjerne. Ikke bare har de fått på plass en supercomputer, men de har “designet” den selv. Og de har dokumentert hele prosjektet så her er det bare for andre å gå i gang……

De har også lagt ut en serie interessante bilder fra prosjektet. For ikke bare er det 1.100 maskiner som skal på plass. Man må også ta for seg slike ting som bygging av rack, kjøling, strømforsyning mm. Bare jobben med å bygge nettverket er litt å henge fingrene i. Her har de Cisco som partner.

mod_IMG_2104Samtlige G5 er dual-prosessor 2GHz med 4 GB minne. Litt datakraft å leke med. Og da maskinene ankom hadde de selvfølgelig sin egen “arbeidslinje” for montering av RAM og andre modifikasjoner.

Hvordan få disse 1.100 maskinene til å arbeide problemfritt sammen? Det har de løst med sitt eget system Déja Vu.

Prosjektet får fortjent oppmerksomhet verden rundt, blant annet hos BBC.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.