Bare et lite klikk

av thore
0 kommentar

Lille Eolas er av en domstol i Chicago tilkjent 521 millioner USD i erstatning fra Microsoft for brudd på patentrettigheter.

Patentet som Eolas fikk i 1998 (søknaden levert inn gjennom University of California i 1994) omhandler “embedding”, metoder for å starte en applikasjon i, eller gjennom en annen. Skulle denne dommen bli stående kan det bety at måten man eks. starter en Flash-modul eller en film på – og gjennom et klikk – på en webside er å definere som patentbeskyttet. For Eolas kan dette bety mange penger. For oss brukere kan det igjen bevise at man i USA kan få patentbeskyttet det aller meste………..

Jeg har ingenting i mot at Microsoft må betale noen hundre millioner hverken til det ene eller andre selskapet. Microsoft tjener mer enn nok på sine lisenser.

Men floraen av patenter innen teknologi er full av vidtfavnende, mer eller mindre upresise beskrivelser av en rekke anvendelser av teknologi. Det er godt mulig at det også finnes tilsvarende vidtfavnende patenter innen andre områder, men det gjør ikke saken bedre. Slike patenter hindrer utviklingen av nye produkter. Og de eneste som kan tjene på disse er de som fikk tilslag på patentsøknaden. Når disse ikke nødvendigvis er de som i sin tid kom opp med idéen så blir ikke saken mindre ufortjent.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.