Bukta og begge endene

av thore
0 kommentar

Mandag den 15. september opprettet VeriSign en “wildcard” A record til .com og .net toppnivå domener. Som et resultat av dette vil alle .com og .net domener se ut som om de eksisterer, selv om dette ikke er tilfeller. Mer informasjon om denne endringen finnes her: http://news.com.com/2100-1032_3-5077530.html

ICANN har bedt VeriSign endre praksis. Se nyheter fra BBC.

Hvorfor gjorde VeriSign dette? Jo, fordi de ønske å spre reklame for sine domeneregistreringstjenester til alle de millioner som taster inn ikke-eksisterende domenenavn. Enten ved feil-skriving, eller fordi de forsøker å se om det finnes noe innhold på et domenenavn de selv kanskje kunne tenkt seg.

Ved å gjøre denne endringen forsøker VeriSign å hente tilbake litt av det monopolet de tidligere hadde ang. registrering av domener i .com, .net og .org. På kort sikt kan strategien hatt positiv økonomisk effekt for VeriSign. Men på lang sikt tror jeg at enda flere vil være skeptiske til måten VeriSign beskikker sitt bo på. Både deres omdømme – og forhåpentligvis deres omsetning – vil merkes av dette.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.