Livet er en lek

av thore
0 kommentar

Eller kanskje rettere sagt et spill eller ti. Med ny Playstation underveis med et større fokus på spill over nett er det ikke rart teleoperatørene gnir seg i hendene. Endelig noe å fylle nettet med. Eller en begrunnelse for å selge mer. For nå må du ganske enkelt ha bredbånd. British Telecom forventer at 1,4 millioner spill-konsoller vil være hektet opp mot nettet innen treårs tid. Ved utgangen av året i år regner de med at det kun er stakkarslige 100.000 som er hektet opp mot nettet. Ikke rart de inngår samarbeid med leverandører av spillkonsoll for å tilby router og modem i pakke sammen med spillkonsollet.

Samtidig er det en interessant sak underveis i USA som kan bety langt tøffere regulering for de som leverer høyhastighets internett-aksess. Det kan ende med at de som leverer linjen inn til deg tvinges til også la andre levere aksess over samme linja. Og forbrukerne kan selv velge beste kombinasjon av kabel-leverandør og modem-/aksess-leverandør.

Det åpner jo også rommet for at forbrukeren kan komme i klemma når leverandørene skylder på hverandre (“snakk med de som har levert kabelen”; “nei, snakk med de som har levert modemet”). Men slike problemer liker jo konsulentbransjen å løse for deg som forbruker 🙂

Bredbånd, sier du, hvor bredt er det egentlig? Mange centimeter? Kommer helt an på de som forsøker å selge det til deg. Telenor synes ADSL er bredt nok, mens nittedølene får klar beskjed om hvor bredt det skal være før man kan kalle det bredbånd. Egentlig litt dumt at Nittedalsnettet er i Nittedal. Skulle heller vært her…..

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.