Engelsk: det nye nynorsk?

av thore
0 kommentar

elevator-out-of-function-nr
For mer enn 30 år siden ga en av mine hovedfagsstudenter uttrykk for at han ville skrive sin oppgave på engelsk. Min tilbakemelding var at jeg heller ville ha godt norsk språk enn dårlig engelsk. Og at mine krav til kvaliteten på språket på engelsk ville være vel så strenge som om han skrev på norsk. (Jeg var til og med så frekk at jeg refererte til dårlig engelsk som «Ramfjordengelsk». Men man må nesten være fra Tromsdalen for å skjønne den referansen.)

Hva ble resultatet? En perfekt gjennomført hovedfagsoppgave. På engelsk. Og som alle andre av mine studenter: med en karakter minst like god som det jeg selv fikk på min oppgave. Men hadde han skrevet «out of function» så hadde han fått smikk på fingrene. Billedlig, selvfølgelig. Korporlig avstraffelse var jo avskaffet på 80-tallet.

Bildet er tatt på Asker Stasjon. Og det er Jernbaneverkets underleverandører som står bak det spenstige språket.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.