7. juli: gocart

av thore
0 kommentar

Castelnuovo Berardenga

Like ved (hmm…) Castelnuovo Berardenga sørøst for Siena finner man Pista Internazionale Siena, en go-cart bane for de proffe. Vi var der i fjor også og ble først litt skremt over hvor fort det gikk ute på banen. Men så var det jo proffe som kjørte i proffe carter… .

Bommet nok litt på planleggingen av denne fordi vi ankom selvfølgelig banen mens det enda var siesta. Og den tøyer de helt til klokka tre på denne banen. Men hva gjør vel det. Da tar man heller en lunsj i “byen” Castelnuovo Berardenga som ligger 10 minutters kjøring fra banen. For det er mer et lite tettsted enn noen by. Fra parkeringsplassen ser det hele heller kjedelig ut. Men man skjønner fort hvorfor parkeringen ligger utenfor sentrum. For dette er et trangt sentrum. Og likevel et imponerende bygg med heftige søyler midt inne i alt dette.

Castelnuovo Berardenga II

Dette stedet kan umulig være omtalt i noen reisehåndbøker. Og med et slikt navn som Castelnuovo Berardenga høres det jo kanskje ikke altfor spennende ut. Vi snubler ihvertfall ikke over en eneste annen turist. Men finner et lite torg. Og et annet torg. Ikke mange gatene – og ikke mye butikker. Dessuten er det jo siesta også her. Og det er varmt. Veldig varmt for en nordboer. Og lunsjen var jp målet med denne avstikkeren inn i byen. Og selvfølgelig finner du god mat og drikke også her. Du er jo i Toscana…. Søtsaker har de også i disken.

Castelnuovo Berardenga III

Vi styrer unna søtsakene og tar en enkel italiensk lunsj. Man skal jo tross alt ut på racerbanen.

Tilbake til gocartene. De yngste våget seg utpå i fjor. I år måtte gamlingen til pers som eneste saktegående selskap til minstemann.

For 10 Euro loves man 10-12 minutter på banen. Vel, jeg ble ikke flagget inn før etter 15 minutter – svett og med hender som nesten måtte brytes løs fra sitt krampaktige grep om rattet. Gikk det fort i svingene så var jeg likevel som en snegle når den proffe kjøreren plutselig legger forbi.

Morsomt? Absolutt! Og den beste banen jeg noensinne har kjørt på selv om det ikke var publikum på tribunen og selv om vi turister kun blir utstyrt med litt saktegående carter.

Banen ligger øde til. Eneste antydning til sivilisasjon i flere kilometers omkrets. Jernbanen passerer like inntil banen. Beste måten å finne banen på med bil er ved å ta av fra motorveien mellom Siena og Arezzo ved skilting til Castelnuovo Berardenga. Like etter avkjøring vil man da i første kryss (uansett om man kommer fra vest eller øst) se et lite skilt som forteller om “Pista gocart”.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.