28. juni: Firenze

av thore
0 kommentar

Ponte Vecchio

Varm natt. Hanene galer, men lettere å sove med dem nå. Etter frokost en tur på internett bare for å finne ut at TIL tapte for Viking dagen før. Selvfølgelig en trøst at Rosenborg har tapt igjen.

Deretter bil ned til Figline. Fant den store parkeringsplassen ved togstasjonen som vi ikke visste av i fjor. Men den er tettpakket. Kun en liten plass til Xsaraen.

Tog inn til Firenze kl. 11.26. Saktegående.

Endelig framme i Firenze gjør man et forsøk på å bli litt klokere på togtider tilbake og togtider til Roma. En øvelse i tålmodighet. Resten av følget benker seg på McDonalds(!).

Kelner?!

Første mål: Cupola i Duomo. Stans underveis på Foot Locker. Småinnkjøp av de små. Deretter «stambaren» ved Duomo (Il Bottegone) for is før vi skal ut på klatring. Sjefsdamen sitter igjen mens vi klatrer 463 trinn til topps. Mindre varmt enn i fjor. Men væsketapet er betydelig. 463trinn i +30 er god trim. Belønningen i god utsikt fra toppen er verdt mer enn inngangspengene. Men om noen ville solgt meg en pils der og da så hadde fortjenesten hans blitt god.

Nedstigningen går uten uhell. Vel ute lar man seg overtale til innkjøp av «kunst». Pruter første bilde ned fra 25 til 10 Euro. Neste bilde går også for 10 Euro. Ruben kjøper et tredje for bare 5. Tilbake til Il Bottegone for pils og brus.

Ned mot Medici-utstillingen. Passerer David-kopien. Køen inn til utstillingen for laaaang også i år. Så Ponte Vecchio.

Så tilbake mot stasjonen. Trøtte ben gjør at selv Cappucino-pris på 4 Euro og Espresso for 3,50 godtas 🙂

Vel tilbake på Firenze SNM (Santa Maria Nuovella) når vi akkurat toget kl. 18.24. Et tog vi kanskje ikke burde nådd. For det viser seg at aircondition-anlegget på toget ikke fungerer. Og det blir så varmt at selv italienerne synes det er i meste laget. De tilkaller en konduktør som lar seg stresse opp av det hele. Mens toget snegler seg avgårde vipper han samme bryter opp og ned gjentatte ganger uten resultat. På hver stasjon hopper stadig passasjerer av – også vi – og lar seg kjøle ned av uteluften på 30 grader. Og lydig hopper vi på når konduktøren vinker oss inn. Både vi og italienerne overlever.

Vel framme i Figline sikrer vi oss god biff og ingredienser for Penne al ragu. Dagen er berget.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.