24.6: Heiligenhafen – Berg/Frankenwald

av thore
0 kommentar

0624Sen morgen i Heiligenhafen. Lang frokost på bakeri på torget: Inselbäckerei Börke & Sohn. Det er nok av frokoststeder å velge blant i Heiligenhafen. Her trenger du slett ikke starte dagen med tom mave. Og tilogmed bilene får sitt nødvendige påfyll.

Deretter går det rolig langs tyske motorveier. Kanskje for rolig? Men mobiltelefon og tysk politi er ingen god kombinasjon.

0624bDeretter lunsj på en autohof et sted i Nord-Tyskland. Plutselig avhopp fra motorveien gir seg utslag i småveier og nærkontakt med tysk landskap.

Resultat: ikke så mange mil som man hadde ønsket seg. Ikke engang helt til München, men nesten. Flere forhold spilte inn: også kilometervis med «stau» flere steder langs autobahn. Igjen og igjen. Dermed synker snittfarta raskt og man taper terreng.

0624cHvem har bygd landet? Et sted sør i Tyskland støter vi på en merkelig “fjellformasjon” – lagd av mennesker. Svære berg av masse som er rester etter gruvedrift?

Men vi koster inn i gamle Øst-Tyskland ved Jena og får se et virkelig blokk-helvete. Ingen norsk drabantby vil nå denne til knærne. Ender til slutt opp på avkjøring 31 ca. 28 mil nord for München.

Overnatter på koselige Gasthof-Pension “Traube” som drives av familien Klaus Schemmel. Stedet kan faktisk passe for de som ønsker å se fotball-VM-kamper i Sør-Tyskland i 2006.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.