12. juli: Königswinter – Heiligenhafen (via Hamburg)

av thore
0 kommentar

Med en så rolig dag langs Mosel i går så må nødvendigvis denne dagen bli langt flere mil dersom vi skal ha håp om å nå Asker neste dag. Og siden vi på vei nedover fant ut at Heiligenhafen var svært tilfredsstillende så passer det godt å sette dette som et mål.

Starter rolig ut fra Königswinter og stevner mot Köln. Kjører rett gjennom sentrum og mimrer litt om sist vi dro gjennom her. Deretter retning Hamburg. Lunsjen inntas på veikro langs motorveien drøyt en halvtime sør for Hamburg. Deretter Hamburg og Saturn, verdens største elektrobutikk. Her finnes det aller meste hjertet kan begjære av elektro- og elektronikkprodukter. Hendig parkering har de i samme bygget. Og rett utenfor dørene finnes et variert handlestrøk. Det blir noen timer i Hamburg.

Heligenhafen

Det er sent nok når vi når Heiligenhafen. Finner rimelig og enkel overnatting helt nede ved havna. Men byen er full av folk: det er havnefest, havna er full av båter og på kaia rigges det til tivoliutstyr og scene. Snart lyder musikken. Men vi skal til HopfenStüberl for et bedre måltid. Denne kneipen som drives av Marina Fritsch og mannen Rolf Weber svikter aldri. God mat. Mye mat. Rolf disker opp med det du har lyst på så sant han har ingrediensene. Blant annet har han en nydelig rett av kylling med chesterost. Det blir et vellykket måltid på tross av to ferierende tyske damer i 60-årsalderen som forsøker å innynde seg hos de stakkars stamgjestene som sitter ved bardisken. De gir heldigvis opp sjekkeforsøkene etterhvert og både vi og stamgjestene kan puste lettet ut.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.