11. juli: Longuich-Kirsch til Königswinter

av thore
0 kommentar

Bernkastel-Kues

Denne dagen skal bare være sakte, sakte langs elva Mosel. Kanskje man en gang kunne gjort det enda saktere, med vinsmaking og full pakke? Vi stanser som snarest i flere av de små byene. Første lengre stopp blir i Bernkastel-Kues der vi av alle ting ender opp med kaffe og kake på samme trivelige kafé som for 5 år siden. Tvers over gaten finnes flere nydelige katter… .

Zell

Deretter går ferden videre ned langs Mosel og en lunsj med varm løkterte og hvitvin nytes hos den svarte katten i Zell. Oppdager at det også er andre norske turister her, men, men. Gråvær når vi drar videre og enkelte regnbyger. Alle videre stopp langs Mosel blir derfor forkastet. Målsettingen om å nå Koblenz der Mosel møter Rhinen nås derfor med så god margin at vi like godt krysser Rhinen og triller oppover langs østsiden av denne. Vestsiden har vi jo kjørt flere ganger.

Königswinter

På østsiden av Rhinen – like sør for Bonn – finner man Königswinter. Herfra kan man ta en morsom jernbane opp til en av åstoppene. Morsom fordi den er spesiell: den klatrer så bratte bakker at den ikke bare går på vanlige skinner. Mellom de ordinære skinner ligger en taggete skinne som benyttes av togets tannhjul til å dra togsettet opp – og bremse det på veien ned. På toppen finner man dragene på Drachenfels. Vel, vi skulle ikke til topps der nå – har vært der tidligere. Men dette blir stedet for overnatting og middag. Ender opp på uteservering i gågata etter først å ha sjekket inn på Hotel Bergischer Hof.

Königswinter II

Mens vi sitter der og nyter vår kinamat (i hjertet av Tyskland!) rusler det stadig folk forbi. Enkelte stanser opp for en matbit og mer. Plutselig skjer det noe med denne folkevandringen. Den utarter seg til større grupper med stort sett bare eldre damer og en og annen mann på slep. Og noen svært få yngre. Hva er det som skjer? Er det et eldresenter på tur? De går ned gaten forbi oss og noen minutter senere i fullt trav på vei tilbake. Så fant de ikke det de lette etter? Løsningen finner vi senere på kvelden når vi rusler langs Rhinen. Der ligger en av disse drøyt hundre meter lange turistbåtene som flyter på elver og kanaler gjennom Europa. Det var herfra de kom, og nå er de på vei ombord. Denne båten var fra Sveits.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.