Den ene dagen en tørr og enkel høst. Den neste dagen bøtter det ned. Så stille igjen før vinteren er innom med noen cm snø en dag eller to. Så tilbake til regn. «Sånn går no dagan.»

Samtidig bladde jeg gjennom noen gamle bilder. Og snubler over noen bilder jeg nesten hadde glemt. Alle er tatt på Føyka den 31. oktober i år 2000. Da flommet deler av Føyka over. For de som ikke kjenner Asker så er altså dette fortsatt stadion like ved sentrum i Asker. Omtrent midt i bildene løper Askerelva på tvers fra venstre mot høyre. Og etter kraftig regnskylling høsten år 2000 så gikk den over sine bredder nede i sentrum. Etter den tid er det foretatt grep for å forhindre dette. Ihvertfall i noen grad.

Padling på grusbanen på Føyka 31. oktober år 2000. Foto: Thore Danielsen

Tilfeldigvis var jeg nedom sentrum om formiddagen. Da jeg så vannet dekke hele grusbanen måtte jeg stikke hjemom etter kamera. I mellomtiden kom en av medlemmene i kajakkgruppa i Asker Skiklubb og demonstrerte ny bruk av grusbanen.

Padling på grusbanen på Føyka 31. oktober år 2000. Foto: Thore Danielsen

Bildene er jo ikke av så veldig god kvalitet på den ene eller andre måten. Men de forteller i det minste en morsom historie. Det sies at en vaktmester for et av sentrumsbyggene skal ha uttalt følgende da det flommet vann inn i kjelleren den dagen: «Ja, de kan sende folk til månen. Men de klarer ikke lage tette kjellere!»

Padling på grusbanen på Føyka 31. oktober år 2000. Foto: Thore Danielsen