Norge på femteplass

av thore
0 kommentar

Nei, det dreier seg slett ikke om fotball. Ikke på en dag som i dag.

Derimot dreier det seg om ITU Digital Access Index. Sør-Korea har passert oss, og svenskene ligger fortsatt på topp. Akkurat det med svenskene der foran oss er vel den som svir mest. Men at også Island er foran oss er mer uforståelig. Da hadde jeg mer forventet meg at Finland skulle slå både oss og svenskene – og ikke ligge på nivå med oss. Men kanskje har finlenderne sakket litt akterut de siste årene?

Den raskeste klatreren er altså Sør-Korea som har klatret 20 plasser for perioden 1998-2002. Men Danmark gjør det heller ikke verst med å ha klatret 5 plasser (femte beste klatrer). Mens New Zealand kanskje har sovnet litt av og er de som faller flest plasser på rankingen.

Hvorfor lage slike indekser? Svaret som gis er “The index was prepared for leaders meeting next month in Geneva to discuss the possibility of making Internet access available to everyone on the planet.” (ifølge SFgate.com. Hadde det bare vært så vel. Her må nok den rikere del av verden bidra for å bedre forholdene i de fattigere landene, og ikke alltid bare se på nye kommunikasjonstjenester som nye inntektsmuligheter i nye markeder. Jeg sier ikke at operatørene skal ta alle utgiftene selv ved å tilby internett-aksess for de fattigere nasjonene. Det er heller slik at også økt tilgang til ny teknologi kan være hjelp til selvhjelp, og et viktig bidrag for en bedre verden for oss alle. Samtidig kan vi i det kalde, golde nord fortsette med å lekesloss om hvem som er best…

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.