British Telecom ønsker at flere skal bli kjent med trådløst nett og vil derfor i månedsskiftet januar-februar arrangere en “Trådløs uke”, en hel uke der hvem som helst får bruke deres WiFi Hotspots for å surfe på nettet. På denne måten håper de at flere skal bli kjent med mulighetene.
Nesten som å gi dop til folket for så å forlange betaling i neste øyeblikk. Kanskje det er prisingsmodellene som svikter når folk ikke bruker tjenesten. For, som artikkelen viser, i USA er det 70% som kjenner til mulighetene, men kun 6% som benytter seg av dette. Prismodellen som tyske Telecom har valgt virker jo forlokkende. Maksprisen for internett-tilgang ligger på omkring en krone i minuttet. Og man behøver ikke være kunde av Telecom for å benytte seg av deres tjenester. Finner du en HotSpot og starter en nettleser så vil du kunne kjøpe deg surfetid der og da med kredittkortet ditt.
Eller er det slik at de kontinentale europeerne er flittigere brukere? For BTs betalingsmodell for OpenZone er bare ca. 20% over tyskernes priser.
Det er jo typisk norsk å velge andre prismodeller. Her betaler man pr. MB trafikk i trådløse soner – og man kan ende opp med å betale 10,- kr. pr. MB.
Litt avhengig av hva slags internettforbindelse som finnes på HotSpoten så kan norske priser være gunstige eller ugunstige 🙂
La oss si at du får over 3 MB i løpet av en time.
I Tyskland ville denne timen koste ca. kr. 64,-.
I England ville denne timen koste ca. kr. 72,-.
I olje-Norge ville denne timen koste kr. 30,-.
Men dette er med høyeste taksering i Tyskland/England. Er du storbruker av trådløst nett i Tyskland vil hver time koste deg omlag 8,- kroner. Og klarer du i snitt 3 MB/time til/fra maskinen din vil Telenor koste deg 12,- kr. timen på laveste sats.
En prising pr. MB er gunstig for brukere med slappe maskiner og/eller HotSpots med slapt nettverk i bakkant. En prising pr. time er gunstig for brukere med nyere maskiner og/eller HotSpots med heftig nettverk i bakkant.