De merkeligste forsikringsordninger

av thore
0 kommentar

Det er en merkelig vekst i “tilbudet av forsikringsordninger”. Elektronikkbransjens unødvendige ekstraforsikringer for skade på sakene de selger er bare ett av eksemplene på hvordan vi forbrukere kan lokkes til å bruke mer penger på “forsikring” enn hva vi behøver. At disse forsikringsordningene er direkte dårlige (mye “liten skrift”) gjør ikke saken bedre (‘pun intended’).

Det aller siste på “forsikringsfronten” er likevel forsikringer som skal dekke følgene av den enkeltes lovbrudd. På bot.as kan du kjøpe deg “forsikring” mot fartsbøter. Og allerede meldes det at de som står bak dette blir blir millionær på råkjørere. Dette er med andre ord en lønnsom geskjeft.

Men det er vel et aldri så lite etisk dilemma i alt dette? Selv om de hevder at “å være medlem hos Bot.as betyr ikke at vi ønsker at du skal ignorere gjeldende lover om hastighet” så medvirker de til at det enkelte medlem kanskje lettere setter seg i den situasjonen at de bryter loven.

Når vi først har begynt med denne type “forsikringsordninger” så er det bare å vente på neste steg. Hvilke andre bøter vil bot.as kunne forsikre deg mot. Og vil de dra den så langt at de tilbyr forsikring mot følgende av andre lovbrudd? Hva med forsikringen mot følgene av å bli tatt for promillekjøring? Eller enda verre?

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.