Inspirert av Scott Adams sitt blog-innlegg om Ting som ikke burde gjøre (han) glad tenkte jeg å bidra med litt om hva som definitivt ville gjøre meg glad. Ja, enkelte ting ville gjøre meg overstadig lykkelig. De ville hensette meg i en tilstand som må være kraftigere enn det selv den heldigste lottovinner erfarer.

Avgjort størst lykke ville jeg nok føle dersom det plutselig var slik at alle spammere og virusmakere var fjernet fra jordens overflate. De trengte ikke bli fysisk borte. De trengte bare bli forvandlet til normalt tenkende vesener.

Dernest ville jeg selvfølgelig bli ganske så glad dersom Microsofts markedsdominans forsvant sammen med spammerne. For det er jo nettopp Microsofts mangel på kvalitet i det de gjør som reder grunnen for alle spammerne. Når VG i dag skriver om et nytt spam-angrep så er dette gammelt nytt for oss som er i nærheten av drift av servere. Dette angrepet så vi komme tidlig i påskeuken. Og fortsatt strømmer det på. Men så vidt vi har sett utfra våre logger så har ikke en eneste av de tusenvis med angrep nådd våre kunder.

Dernest ville jeg nok føle øyeblikk av lykke dersom alle de tusener der ute som tror de kan lage web bare fordi de kan trykke ned taster i et tastatur fant ut at så ikke var tilfelle. Det er ikke slik at nærhet til MS Word gjør deg til forfatter, det er ikke slik at nærhet til FrontPage eller Dreamweaver gjør deg til webdesigner. Like lite som det er slik at fysisk nærhet til et piano gjør deg til en ny Leif Ove Andsnes.