Platekompaniet = platemonopolet

av thore
0 kommentar

Det har gått noen måneder siden Norges beste platebutikk forsvant. Mer enn 30 år som platepushere og med den heftigste back-katalogen noen platebutikk kunne oppvise måte Platebaren Feedback (tidligere Platebaren og Feedback) legge inn årene. Årsak: Platekompaniet etablerte seg i Tromsø og kjørte sitt sedvanlige løp med lokketilbud på Topp-40-musikken slik at kun musikkelskerne ble igjen hos Platebaren Feedback. Og selv Tromsø har for få musikkelskere. Selv Tromsø har for mange platekjøpere som kun har Topp-40-forhold til musikk.

Og kundene lar seg lure i hopetall. De tror Platekompaniet er Platekompaniet. At prisene og vareutvalget er det samme i alle butikkene. At unntakene kun er “spesialutvalg” i enkelte butikker (som på Vinmonopolet). Men der tar kundene skammelig feil. Det er kun de tilbudene som annonseres i de største avisene som har samme pris i alle Platekompaniets butikker. Og prisene i Platekompaniets nettbutikk er alltid annerledes enn butikkene. Og vareutvalget er langt lavere enn hva eks. Platebaren Feedback har hatt i hele sin levetid.

For oss som liker mer enn Topp-40 er back-katalogen svært viktig. Det er her vi finner de godbitene vi ikke hadde råd til å kjøpe da de kom ut. Det er her vi finner originalene når det plutselig dukker opp kopier på radioen.

Hvorfor kjøpe CDer i det hele tatt? Joda, man gjør sin mp3. Dette skal jeg kommentere senere. Men vinyl eller CD er fortsatt et “must” når man vil ha omslaget, ha “liner notes” osv.

Inntil jeg finner en uavhengig butikk (ikke kjede) som tar musikk seriøst så styrer jeg unna Platekompaniet ved å handle på nett. Hos de som kan gi meg musikken som ikke nødvendigvis når Topp-40. Som f.eks. hos play.com

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.