For turisten i oss alle

av thore
0 kommentar

Etter en rekke forretningsreiser og fire sommerferier i Italia trodde jeg kanskje at jeg begynte å få grepet på noe av det italienske. Så viser det seg kanskje at det slett ikke er sånn. Men så har jeg altså ikke kommet så langt at jeg har lært meg de viktigste frasene for å overleve.

Så snubler man over oppslag som får en til å undres om man selv er like naiv. Men først: etter flere reiser til Italia – det eneste landet der jeg er forsøkt ranet på åpen gate på høylys dag – så har jeg stadig vekk brukt samme mantra som tips til andre: unngå turistfellene så blir alt så mye bedre. Dette har jeg eksemplifisert med at maten er bedre, opplevelsene er billigere og bedre og imøtekommenheten er større så snart du kommer deg ut fra de mest opptråkkede turistløypene. Du skal ofte ikke bevege deg mer enn 10 meter fra turistenes hovedtraséer før opplevelsene blir bedre. De beste lunsjene har jeg kanskje spist på steder der resten av gjestene har vært lokalbefolkning og jeg og mitt reisefølge har vært de eneste som ikke skjønte et kvidder italiensk (utover de enkleste høflighetsfrasene).

Roma har jeg bare besøkt en gang. Nå var det mange ting med den turen som bidro til at denne ble litt “off”. Likevel vil jeg tilbake dit. Men så kommer altså New York Times med et oppslag som bekrefter en del av mine teorier. Jeg er slett ikke sjokkert. For etter å ha opplevd et amerikansk reisefølge ved bordene (ja, storfamilien i to minibusser måtte ha flere bord) ved siden av oss på en i utgangspunktet “ok” spiseplass i Toscana sist sommer satte meg også i stemning til å “flå” disse turistene. Når denne typen turister er på sitt mest brautende og høyrøstede er det så lett å avsløre hvor grunne de er. Og at disse tas ved nesen gjør meg svært lite.

Verre blir det når innfødte italienere mener at de blir behandlet annerledes – som turister – i Roma bare fordi dialekten deres er annerledes. Men, vent litt, gjør vi ikke det samme her til lands…?

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.