Flowers in the rain

av thore
0 kommentar

I dag, 11. oktober, er det 36 år siden Arbeiderparti-statsministeren Harold Wilson i England vant saken mot gruppa The Move fordi de hadde benyttet en tegneserieutgave av Wilson på et postkort som ble benyttet til å promotere plata. Singelen de promoterte var “Flowers in the rain”, og den endte opp med å bli den første singelen som ble spilt på BBC Radio 1.

Som så ofte ellers var det et overivrig management som hadde satt kortet i produksjon. Stuntene til Moves manager lignet i de dagene på mye av det samme som Pussycats’ manager Sten Ekroth fant på. (En type historier som også Prima Vera fleipet med). Kanskje var det denne rettsaken som førte til bruddet mellom Move og manageren (Tony Secunda – kanskje han var sekunda vare….. han var også manager for bl.a. Moody Blues i den første tida, men lyktes ikke der heller)? Uansett, Move overlevde. Og noen fortsatte med storslåtte saker som ELO (Electric Light Orchestra), Travelling Wilburys etc. noen år senere.

At The Move ikke hadde for stor sans for Harold Wilson – og andre samtidige politikere er vel ikke uventet. Ihvertfall lekte de med pressen med uttalelser som blant annet: “We’ve no faith in any political sides at all. We’d vote for people like Frank Zappa, Jimi Hendrix, you know.” Morsomheter i stil med andre musikeres morsomheter som vel var mer vanlig den gang da (eks. Beatles). Postkortet viste PM Wilson i en heller “uvanlig” samarbeidssituasjon med sin sekretær. Om kortet er basert på fakta eller ikke? Det vet ikke jeg. Men senere er det jo flere saker med britiske politikere som har fortsatt med denne type samarbeid med staben sin.

Hvor jeg ville med dette? Vel, postkortet var suksess selv om det ikke var suksess. De tapte i rettsaken mot Harold Wilson og alle inntekter fra låten “Flowers in the rain” har i alle år etterpå gått til veldedige formål. Men rettsaken, og låten, ga Move et puff i riktig retning.

Hvem Pussycats var/er? Vel litt finner du her: Pubwalkers (Ølfestivalen i Tromsø), Sverre Kjelsberg på VG-nett

Forresten, hvis du har gamle Pussycats vinyl-plater i hyllene dine så er de kanskje verdt noen kroner.

You may also like

Annonseblokkering funnet

Vennligst støtt oss ved å slå av AdBlocker-tillegg i nettleseren din for vårt nettsted.