Tilbakeblikk: 100 x .com

Posted in Internet, Technology on Apr 12, 2007

For oss som er mer enn middels opptatt av historie så er det jo litt morsomt å gå gjennom listen over de 100 første domenenavnene som ble registrert. Ikke bare navnene, men også det faktum at det tok mer enn 2 og et halvt år før man hadde registrert 100 domenenavn.

Første navn på lista, symbolics.com, er for en virksomhet som dessverre ikke er så aktiv lenger. De lagde jo flotte LISP arbeidsstasjoner. Enkelte onde tunger hevdet at LISP var en forkortelse for Long Indefinite Sequence of Parantheses. Men LISP, mer enn Basic, har fortsatt livets rett.

Toeren, bbn.com, lever i beste velgående og er stadig en spennende teknologibedrift. Treeren, think.com, er kjøpt opp av Oracle. Fireren, mcc.com er vel ikke så veldig levende lenger. Men vi kan jo se hvordan deres nettsted så ut i 2004.

På 64.-plass finner vi apple.com. Mens det stadig “innovative” selskapet Microsoft glimrer med sitt fravær på lista.

Trackback URI |

Comments are closed.


  • the tuscan cat
    I for one believe that Leonardo (da Vinci) was really smart. And I also believe cats are smart creatures. So when I spotted a nice cat sleeping on a scooter carrying "the signature" Leonardo somewhere in beautiful Italy I just had to "shoot".

    For all you non-norwegian readers: older entries are in Norwegian only. Sorry.