Kanskje de ikke ser deg i Kina

Posted in Internet on Mar 13, 2007

Hvis innholdet i ditt nettsted ikke er helt i tråd med hva det enkelte regime – eller for den saks del den enkelte organisasjon – synes er helt i tråd med hva de vil at deres innbyggere eller ansatte skal kunne titte nærmere på så blir du kanskje sensurert. Alle oppslag på nettstedet ditt kan effektivt stoppes i en kjekk liten (eller stor) brannmur.

Det har lenge vært kjent at mens den kjente Kinesiske mur forvitrer så har man i Kina innført en ny, og hittil mindre synlig mur. Nemlig en brannmur som filtrerer ut hvilke nettsteder kinesiske brukere får se. Nå kan man enkelt sjekke om man filtreres bort eller om man slipper gjennom sensuren: sjekk om nettstedet ditt er synlig på greatfirewallofchina. Vi kan jo alltids håpe på at de får fart på restaureringsarbeidet på den virkelige kinesiske muren. Og at de får revet ned denne sensurmuren.

Trackback URI |

Comments are closed.


  • the tuscan cat
    I for one believe that Leonardo (da Vinci) was really smart. And I also believe cats are smart creatures. So when I spotted a nice cat sleeping on a scooter carrying "the signature" Leonardo somewhere in beautiful Italy I just had to "shoot".

    For all you non-norwegian readers: older entries are in Norwegian only. Sorry.