Om du ikke vet hvordan

Posted in Clothes & stuff, Eating, Internet, Observations, Technology on Nov 16, 2006

Det finnes kanskje ikke den ting man ikke kan. Eller ihvertfall noe man ikke kan. Så kan man jo se om det finnes noen der ute som kan fortelle en ‘hvordan’ slik at man kan lære noe nytt. Stadig er det noen som forsøker seg på opplæringsvirksomhet via internett. Noen, som TeachMac, går sterkt ut og sier “alle kan lære, alle kan undervise”. Men er det nå slik? TeachMac skal ha pluss for at de forsøker. Og de har en løsning for betalt undervisning som kanskje enkelte bidragsytere vil finne forlokkende.

Men dagens vinner i folkeopplysningens tjeneste må nok bli videojug. Ikke bare fordi de dekker et videre spenn av tema: se f.eks. hvordan du lager en rekke pastaretter, hvordan du lager gnocchi og masse annet rart. De har også en rekke historiske filmklipp. Men de er også en vinner fordi de har valgt en enklere og mer tilgjengelig teknologi.

Hva annet kan man lære på videojug? Jo, du kan f.eks. lære hvordan du enkelt kan lage en billig maskin for bretting av t-skjorter og du kan få en del tips om hvordan man bruker en dusj. Begge disse siste eksemplene er bidrag fra brukere. Så her er det bare å finne frem kameraet og lage sin egen instruksjonsvideo.

Trackback URI |

Comments are closed.


  • the tuscan cat
    I for one believe that Leonardo (da Vinci) was really smart. And I also believe cats are smart creatures. So when I spotted a nice cat sleeping on a scooter carrying "the signature" Leonardo somewhere in beautiful Italy I just had to "shoot".

    For all you non-norwegian readers: older entries are in Norwegian only. Sorry.