29. juni: San Gimignano

Posted in Toscana 2005 on Jul 04, 2005

MeliniVarmere natt. Kanskje mest fordi det ikke er et vindpust. Ingen gjennomtrekk. Enten galer hanene mindre eller så er man vant til dem.

Utflukt til San Gimignano – renessansens Manhattan med alle sine tårn. Kjører småveier gjennom Toscanas åser: Figline, Dudda, Greve, Castellina, Poggibonsi og San Gimignano. Siesta-stengte bensinpumper underveis. Varmt.

Like før Poggibonsi blir det stopp hos vinprodusenten Melini. Gedigent anlegg. Og et trivelig lokale for prøvesmaking og handel. Sitter på skolebenken og smaker vin. Handler hos trivelige Antonella som gjerne vil at vi skal prøve det meste av hva huset kan by på. Riservaen fra 1999 er utsøkt.

San GimignanoSan Gimignano: stilig by med bymur bak vel bevart bymur på toppen av en ås. Små, koselige serveringssteder og mange småbutikker med bruksting og kunsthåndtverk. Og selvfølgelig vin og kjøttprodukter. Mye villsvin i vinduene.
Flott utsikt.

Avslutter med et besøk i Basilica med stilige fresko-malerier.

Deretter is og vann før vi rusler til bilen. Sitronsorbet serveres selvfølgelig i sitronskall.

Tilbake over åsene: Poggibonsi, Castellina, Radda og ned til Montevarchi for handel på Ipercoop.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


  • the tuscan cat
    I for one believe that Leonardo (da Vinci) was really smart. And I also believe cats are smart creatures. So when I spotted a nice cat sleeping on a scooter carrying "the signature" Leonardo somewhere in beautiful Italy I just had to "shoot".

    For all you non-norwegian readers: older entries are in Norwegian only. Sorry.