27.6 Nencini sport, vinsmaking og Greve

Posted in Toscana 2005 on Jul 02, 2005

En morgentur til Nencini Sport i Montevarchi. Investering i Fiorentina-drakt. Deretter handletur innom Ipercoop i Montevarchi.

GuiseppeDeretter opp fra Montevarchi og via Rendola en liten rundtur i Toscanske åser. Snubler over “Le Vigne de’ I Selvatici”. Damen som kommer løpende ut forsikrer oss om at “vino, si, si!” her finnes drikkevarer om man ønsker. Og Giuseppe Sala (sønnen?) låser opp og viser fram. Smaksprøver hører med selvfølgelig. Og de har selvfølgelig alltid åpent for turister. Spesielt amerikanerne er flittige kunder. Guiseppe venter nemlig 10-12 amerikanere som har varslet sin ankomst. For dem er prisforskjellen større enn for oss nordmenn, påstår han, og de kjøper ofte kassevis som de får sendt etter seg.

Lunsj på Le Buche di Viesca.

Vin igjen?Ettermiddagstur til Greve. Kjører opp fra Figline via Dudda. Gamlingene sitter vel parkert på stolene i svingene i Dudda, i år som i fjor. Vinsmaking underveis på Risecoli (var der i fjor også). Vi tester både bordvinen, Classicoen, Riservaen og Vin Santo. Handlet selvfølgelig litt. Middag i Greve. Samme restaurant som i fjor: Caffe Le Logge.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


  • the tuscan cat
    I for one believe that Leonardo (da Vinci) was really smart. And I also believe cats are smart creatures. So when I spotted a nice cat sleeping on a scooter carrying "the signature" Leonardo somewhere in beautiful Italy I just had to "shoot".

    For all you non-norwegian readers: older entries are in Norwegian only. Sorry.