Archive for June, 2005

25.6: Berg/Frankenwald – Le Buche di Viesca06.28.05

Start kl. 08:15. Denne dagen måtte altså 100 mil tilbakelegges dersom vi skulle nå fram. Og vi klarte det med glans. Kun 18 km. med "stau" like før München. Lurte en stund på om denne køen skyldtes karen som pakket om i koffertene sine ved motorveien. Et plutselig behov for underbukseskift? Men resten av veien gikk glatt. Passerer VM-stadion i München – stilig. Tilbake hit i 2006?

Deretter en morsom tur gjennom sentrum i München før vi igjen setter full fart sørover. Grensen til Østerrike passeres uten at man ser den. Innkjøp av alarmvest og motorvei-oblat.

Snittfart på godt over 100 gjennom Brennerpasset og ned Trento-dalen, over Po-sletta og over Apenninnene ga resultatet vi alle ønsket: Le Buche di Viesca.

Kjøreturen langs italiensk motorvei fra Brennerpasset (Brennero) til Incisa kvitteres ut med 26,30 Euro. Vi nådde til og med nærbutikken (Coop i Figline) før den stengte for dagen.

Angela og Marcello tar oss VEL imot. Hjertelig. Viser oss rundt i årets leilighet. Svær. Dagen avsluttes med middag på Stroncapane på torget i Figline.

Posted in Toscana 2005with No Comments →

24.6: Heiligenhafen – Berg/Frankenwald06.28.05

Heiligenhafen torgSen morgen i Heiligenhafen. Lang frokost på bakeri på torget: Inselbäckerei Börke & Sohn. Det er nok av frokoststeder å velge blant i Heiligenhafen. Her trenger du slett ikke starte dagen med tom mave. Og tilogmed bilene får sitt nødvendige påfyll.

Deretter går det rolig langs tyske motorveier. Kanskje for rolig? Men mobiltelefon og tysk politi er ingen god kombinasjon.

waitingDeretter lunsj på en autohof et sted i Nord-Tyskland. Plutselig avhopp fra motorveien gir seg utslag i småveier og nærkontakt med tysk landskap.

Resultat: ikke så mange mil som man hadde ønsket seg. Ikke engang helt til München, men nesten. Flere forhold spilte inn: også kilometervis med "stau" flere steder langs autobahn. Igjen og igjen. Dermed synker snittfarta raskt og man taper terreng.

Hvem har bygd landet?Et sted sør i Tyskland støter vi på en merkelig “fjellformasjon” – lagd av mennesker. Svære berg av masse som er rester etter gruvedrift?

Men vi koster inn i gamle Øst-Tyskland ved Jena og får se et virkelig blokk-helvete. Ingen norsk drabantby vil nå denne til knærne. Ender til slutt opp på avkjøring 31 ca. 28 mil nord for München.

Overnatter på koselige Gasthof-Pension “Traube” som drives av familien Klaus Schemmel. Stedet kan faktisk passe for de som ønsker å se fotball-VM-kamper i Sør-Tyskland i 2006.

Posted in Toscana 2005with No Comments →

23.6: Asker – Heiligenhafen06.28.05

HalleroederRolig og greit sørover. Siste norske bunkring i Råde og deromkring. Nybrua over Svinesund en skuffelse på den måten at det ikke er tilrettelagt for litt enkel foto-turisme.

Deretter er det ok gjennom Sverige helt til Gøteborg selvfølgelig stiller opp med kø gjennom Tingstadtunellen. Spiser hos på veikro med utrolig sur betjening ca. 2 mil sør for Gøteborg. Motorveibom (uoppmerksom) i København gir ekstra rundtur.

Så fant man den hellige havna? Eller noe slikt.

Forrige gang vi prøvde samme sted gikk det ikke like bra å finne tak over hodet. Men nå lyktes vi på andre huset vi banket på. I motsetning til Danmark der man må ha karret seg innomhus tidlig på kvelden så lar tyskerne seg vekke av en reisende. Og gir oss rimelig husly.

Etter en god middag med original schnitzel på kneipa rundt hjørnet var dagen fullendt. Og vi var en god del mil nærmere målet.

Posted in Toscana 2005with No Comments →

Tid – bortkastet tid = for lite tid06.14.05

For ofte er følelsen der av å måtte halse etter “det som må gjøres”. For straks noe av det som må gjøres er gjort så har det dukket opp nye ting som “må gjøres”. Og er man sin egen herre så er det rett som det at mye av det som tolkes som å være i kategorien “bør gjøres” egentlig “må gjøres”. Imens løper tiden av sted.

Men så er jo det også feil. For det var jo slik at tiden ikke løper av sted. Et slikt perspektiv betyr jo at man ser bakover hele tiden. På tiden som har passert. Nei, tiden kommer med nye gode øyeblikk. Og nå venter snart nye gode øyeblikk. Nye dager hos Marcello, Angela, Luigi og hunden Frank på Le Buche di Viesca, nye dager i Toscana, nye dager med vin, god mat og latskap. Og skulle det finnes tid tilovers før dette så kan det hende at det kommer flere varer på plass i nettbutikken med de tøffeste veskene og sekkene, nettbutikken for oss mp3-geeks, nettbutikken for digital livsstil og nettbutikken med enkelte morsomheter. Og hvem vet, kanskje det også blir tid til nytt utseende på nettstedet for det beste tilbudet innen web-hotell og domeneregistrering samt at noen flere nettsteder kunne få nytt liv. Den som har lever får se som det visstnok ikke heter.

Posted in Observationswith No Comments →

  • the tuscan cat
    I for one believe that Leonardo (da Vinci) was really smart. And I also believe cats are smart creatures. So when I spotted a nice cat sleeping on a scooter carrying "the signature" Leonardo somewhere in beautiful Italy I just had to "shoot".

    For all you non-norwegian readers: older entries are in Norwegian only. Sorry.