24.6: Heiligenhafen – Berg/Frankenwald

Posted in Toscana 2005 on Jun 28, 2005

Heiligenhafen torgSen morgen i Heiligenhafen. Lang frokost på bakeri på torget: Inselbäckerei Börke & Sohn. Det er nok av frokoststeder å velge blant i Heiligenhafen. Her trenger du slett ikke starte dagen med tom mave. Og tilogmed bilene får sitt nødvendige påfyll.

Deretter går det rolig langs tyske motorveier. Kanskje for rolig? Men mobiltelefon og tysk politi er ingen god kombinasjon.

waitingDeretter lunsj på en autohof et sted i Nord-Tyskland. Plutselig avhopp fra motorveien gir seg utslag i småveier og nærkontakt med tysk landskap.

Resultat: ikke så mange mil som man hadde ønsket seg. Ikke engang helt til München, men nesten. Flere forhold spilte inn: også kilometervis med "stau" flere steder langs autobahn. Igjen og igjen. Dermed synker snittfarta raskt og man taper terreng.

Hvem har bygd landet?Et sted sør i Tyskland støter vi på en merkelig “fjellformasjon” – lagd av mennesker. Svære berg av masse som er rester etter gruvedrift?

Men vi koster inn i gamle Øst-Tyskland ved Jena og får se et virkelig blokk-helvete. Ingen norsk drabantby vil nå denne til knærne. Ender til slutt opp på avkjøring 31 ca. 28 mil nord for München.

Overnatter på koselige Gasthof-Pension “Traube” som drives av familien Klaus Schemmel. Stedet kan faktisk passe for de som ønsker å se fotball-VM-kamper i Sør-Tyskland i 2006.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


  • the tuscan cat
    I for one believe that Leonardo (da Vinci) was really smart. And I also believe cats are smart creatures. So when I spotted a nice cat sleeping on a scooter carrying "the signature" Leonardo somewhere in beautiful Italy I just had to "shoot".

    For all you non-norwegian readers: older entries are in Norwegian only. Sorry.