Store gitarister og stort gitarutvalg = flott musikk

Posted in Listen on Apr 08, 2005

Masterpiece guitars Utgangspunktet er en fantastisk gitarsamling. En samling gamle og sjeldne gitarer: D’Angelico, Stromberg, Gibson og Martin. En samling som en entusiast ved navn Scott Chinery hadde bygd opp.

Etter å ha blitt kjent med Steve Howe ytret Scott Chinery ønske om at Steve skulle lage en plate med disse gitarene. Det skulle gå noen år til Steve en dag ringte opp Martin Taylor.

Resultatet er en plate der det klart skinner gjennom at gleden over å få spille på denne fantastiske samlingen instrumenter er stor. Låtutvalget er variert og tilpasset stemmen i de ulike gitarene og mandolinene. Ta for eksempel den spennende “Blue Bossa” av Martin Taylor der 23 ulike blå gitarer ligger i lag på lag. Som det svinger. Eller Martin Taylors folketonepregede “Ae fond kiss / Farewell to Erin”. Og Steve Howe med heftige “Tailpiece”. Ren og skjær nytelse å lytte til. Lukke øynene og se to store gitarister leke med en herlig samling instrumenter. Og innimellom våkne opp og smile av morsomheter som Charlie Chaplins “Smile” og Lerner/Lowe-komposisjonen “Thank heaven for little girls”.

Scott Chinery er ikke iblant oss lenger med denne CDen vitner om en gitarentusiast og samler med et stort hjerte. Og Martin Taylor må ha blitt en smule rørt da han fikk tilbudet om at uansett hvilke gitarer han ville låne, uansett hvor han ville bruke dem så skulle Scott sørge for at gitarene ble sendt dit.

Platen finner du på play.com. Og det finnes enda mer spennende musikk fra samme plateselskap.

Trackback URI | Comments RSS

One Response to “ Store gitarister og stort gitarutvalg = flott musikk ”

  1. # 1 thore.no » Til minne om en stor gitarist Says:

    [...] på å lytte til har gått bort. For et og et halvt år siden skaffet jeg meg et supert album av Martin Taylor og Steve Howe (se også all.about.jazz. Steve Howe “kjente” jeg jo fra tida han spilte i Yes. Martin [...]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


  • the tuscan cat
    I for one believe that Leonardo (da Vinci) was really smart. And I also believe cats are smart creatures. So when I spotted a nice cat sleeping on a scooter carrying "the signature" Leonardo somewhere in beautiful Italy I just had to "shoot".

    For all you non-norwegian readers: older entries are in Norwegian only. Sorry.